Helpot pysyvät säästövinkit ja miten perheemme sai 256,90 €/kk lähes automaattisesti


Kirjoitin muutamissa aikaisemmissa artikkeleissa, miten meidän taustat ja uskomukset saattavat lamauttaa meidät toimimaan järkevästi taloudessamme. Lisäksi meidän toimintamallimme perytyivät lapsiimme. Onneksi toimimalla eri tavalla voimme muuttaa omia uskomuksia ja käytöstä. Tässä artikkelissa haluan antaa muutamia konkreettisia vinkkejä, miten taloudelliseen muutokseen voi saada helposti positiivisen alkuspurtin, joka vie pieniin, mutta pysyviin tuloksiin. Velattomuuden kautta voidaan pikkuhiljaa rakentaa kestävää omaa taloutta ja toteuttaa myös pikkuhiljaa pientä arjen luksusta


Meillä kaikilla on, erilaisista tilanteista huolimatta toiveita, jotka vaativat myös rahaa. Haaveiletko matkasta perheesi kanssa, jostain uudesta käsilaukusta tai viikonloppureissusta ystäviesi kanssa. Talous ei kuitenkaan anna aina mahdollisuutta tähän. Haastetta on erityisesti, jos laskujen jälkeen ei jää mihinkään ylimääräiseen huvitteluun tai talous menee joka kuukausi jopa pakkasen puolelle. 

Ota vastuu omasta taloudestasi


Mitään ei saa ilmaiseksi. "Ilmaisia lounaita" ei ole olemassa. Joudumme tekemään itse työn, eikä kukaan tee sitä puolestamme. Tiedän, että monet odottavat lottovoittoa, jotta voivat laittaa ”taloutensa kuntoon”, mutta “Miksi vasta sitten?” Entä jos lottovoitto tulee vasta 20 vuoden kuluttua? Haluatko oikeasti odottaa ja elää haastavassa taloudellisessa tilanteessa niin pitkään? Voit aloittaa prosessin jo tänään!

Tänään lähdemme siis tuumasta toimeen! Otetaan ensimmäiset pienet askeleet parempaan talouteen! Tehdään alkuspurtti ja saadaan heti tuloksia aikaiseksi! Näillä pienillä muutoksilla saamme itsellemme positiivisia kokemuksia ja se kannustaa edelleen tekemään asioita oikeaan suuntaan.
 

Helppo kaava taloudelliseen hyvinvointiin


Taloudellinen tilanne kohenee, jos 1) pystyt karsimaan kuluja ja 2) lisäämään tuloja. Karsimalla kuluja 200€ ja lisäämällä tuloja 100€ niin taloutesi kohenee 300 €:lla. Tämä on yksinkertaista ja helppoa matematiikkaa. 

Tuki nämä vuodot ja täytä kirstua lisälanteilla


Olen alle koonnut arjen esimerkkejä, joihin sinulla saattaa kulua rahaa täysin huomaamatta. Olipa tilanteesi mikä hyvänsä, käytä tätä listaa mahdollisuuksien mukaan hyödyksi omien ja perheesi menojen karsimisessa. Olen listannut myös muutamia lisätulon lähteitä. Uskon vahvasti, että löydät käyttökelpoisia ideoita näistä listoista. Pyri saamaan kasaan nyt alkuun 250€/kk pysyvää taloudellista edistymistä. Se tarkoittaisi vuodessa 3000€ ekstraa. Mihin käytät tämän ylimääräisen rahan?

1)      Karsi kuluja:


Eroon Veloista! verkkokurssi alkaa 3.4. Varaa 26.3. mennessä!

  2)      Lisää tuloja:Miten meillä kävi?


Pysyviä säästöjä karsimalla kuluja kertyi siis 256,90€/kk.
  
Eroon Veloista! -verkkovalmennus alkaa 3.4. Tilaa ennen 26.3.

Mistä meidän lisätulot 


Vaikkakin kipputorilla myynti saattaa tuntua rasittavalta ja aikaa vievältä toiminnalta, niin minulla on kaksi erityisesti kasvatuksellista syytä miksi haluan tehdä sitä. Haluan, että lapsemme oppivat luopumaan tavaroistaan ja vaatteistaan, mitä he eivät käytä. Lisäksi haluan, että he näkevät työn ja palkkion yhteyden. Vaikkakin henkilökohtaisesti pääsisin helpommalla ja voisin hyvin viedä kaikki kierrätettävät vaatteet hyväntekeväisyyteen haluan näistä syistä myös myydä ainakin osan kirpputorilla. Eikä ne eurotkaan haitaksi ole :)


Kävimme lastemme kanssa läpi pieneksi jääneet vaatteet ja lelut, joilla eivät enää leikit. Myyntipaikan löytäminen tuottikin hieman haasteita. Yritin myydä facebook -kirppurotiryhmässä tuloksetta. Kävin myös kysymässä paikallisesta kierrätysmyymälästä, jotka hankkivat tuotteet ja hinnoittelevat ne. Heidän provisio on 50%. Heillä oli kuitenkin yli kuukauden jono, joten jätin sen vaihtoehdon välistä. Loppuen lopuksi löysin MLL Tapiolan kevätkirpputorin. Hinnoittelimme lasten kanssa itse tuotteet ja MLL myy puolestamme. MLL ottaa 25% provision. Myymättä jääneet tuotteet saa halutessaan lahjoittaa hyväntekeväisyysorganisaatiolle Pisara RY:lle. Myynnistä saimme MLL:n palkkion jälkeen 72,20 € ja pystyimme tukemaan sekä MLL:ää, että Pisara Ry:tä. Tämä on mielestäni win-win-win-tilanne. Tein kaiken yhdessä lastemme kanssa, jotta he oppivat sekä auttamisesta, että kierrättämisestä, mutta myös työn arvosta. Lapset saivat luonnollisesti osansa omien lelujen myynnistä. Maaliskuussa pääsin lisäksi kuluttajatutkimuksessa, josta minulle maksettiin 100 €:n lahjakortti Stockmann tavarataloon.

Lisätuloja kertyi siis kahden viikon aikana maaliskuussa 172,20 €. Tässä on vielä noin puolet kuukaudesta jäljellä. Saa nähdä saanko vielä jotain lisätienestiä järjestettyä... 

Hyödyntämällä taloudellisen hyvinvoinnin kaavaa, onnistuin parantamaan meidän taloutta helpoilla konsteille 429,40 eurolla. Toki osa oli kertaluontoista ylimääräistä rahaa (myynnit ja kuluttajatutkimus), mutta näiden toistuvien yksittäin suhteellisten pienten kulujen karsiminen tuo meidän perheemme talouteen vuodessa 3086,40€. Nyt täytyy miettiä, miten haluan käyttää tämän ylimääräisen rahan. 

Haastankin nyt sinut! Kuinka paljon saat seuraavan neljän viikon aikana saat lisätuloja esim. myymällä tavaraa ja vaatteita, joita et käytä tai jotka ovat lapsiltasi jääneet pieneksi ja samalla kuinka paljon saat piennennettyä turhia kuluja. Saatko kasaan enemmän kuin minä? :)

PS. Onko sinulla velkoja, joista haluat päästä eroon? Opi tulevassa verkkovalmennuksessani muun muassa, miten hyödynnät oikein nämä ylimääräiset säästöt ja rahat luottojen maksuun. 
EroonVeloista! täsmävalmennus alkaa ma 3.4.! 

Tunnisteet: , , , , , ,